Porsche 911 GEMBALLA 996 GT BiTurbo

House of Cars Haarlem heeft er weer één! Uniek in Nederland en vrijwel overal ter wereld eigenlijk. Neem een 996 Carrera 4 Cabriolet en geef die aan Uwe Gemballa. Het gevolg is dat de auto letterlijk en figuurlijk vleugels krijgt dankzij motortuning en veel spoilers.
Gemballa heeft de 996 Cabriolet omgedoopt tot Gemballa GT BiTurbo. Voordat de auto die naam mocht gaan dragen is er wel het nodige veranderd. Om te beginnen heeft Gemballa de zescilinder boxermotor opgepept. Na diverse aanpassingen zoals het toevoegen van twee turbo’s, modificeren van verdere in- en uitlaatstromen, de krukassen en een oliekoeling voor de motor en radiateur is het vermogen en koppel flink gestegen. De zescilinder levert een maximaal vermogen van 600 pk en een maximaal koppel van 800 Nm. Dat is genoeg om binnen 3,4 seconden naar 100 km/h te sprinten en een topsnelheid van 330 km/h te halen.

Om de tuning kracht bij te zetten is het exterieur letterlijk en figuurlijk van vleugels voorzien. De grote voorspoiler met luchtinlaten, zijskirts en achterspoiler laten zien dat hier een echte Gemballa voorbij komt. Verder heeft het invloed op het rijgedrag van de auto. Zouden deze ‘vleugels’ niet gemonteerd zijn dan zou de Porsche over de weg zweven en op hoge snelheid weinig neerwaartse druk hebben. Het onderstel is tot aan het stuurhuis aangepast wat resulteert in een gigantische draaicirkel maar wel bij 300+ een stabiel weggedrag. Op tijd stil komen te staan is geen probleem dankzij de compleet aangepaste schijven, klauwen en blokken.

Wij nodigen u van harte uit om deze zeer speciale Gemballa bij ons in de showroom te komen bekijken en vooral ook even te horen!

Energielabel

Onbekend

KM stand54.479 km
Bouwjaar1999
BrandstofBenzine
TransmissieHandgeschakeld
Onderhoudsboekjesja
Kenteken87JVL7
Datum deel 13 February 1999
KleurZilver
Aantal deuren2
BTW / marge regelingMarge

Auto Comes.

Hendrik Figeeweg 3B
2031BJ Haarlem

T: +31 (0)23 583 4748
E: chris@autocomes.nl

Technische specificaties

Aantal cillinders6
Cillinderinhoud3.387 cc
Aantal PK600 pk

Opties & Accessoires