Porsche 911 3.0 SC CARRERA

House of Car Haarlem en Porsche Specialist Haarlem bieden aan:
Een 911 Tijdscapsule. 911 3.0 SC Carrera met origineel 48.138km!

Het G-Model is een iconische vorm geworden. Het was de basis voor revolutionaire modellen als de 930, de eerste Turbo.

De natuurlijk ademende, luchtgekoelde 3.0 liter zescilinder boxer is in deze “Super Carrera” goed voor 180pk. Dat is misschien minder dan je tegenwoordig in een beetje hot hatchback vindt, maar daar gaat het dus niet om bij dit soort auto’s. De beleving, dat is waar het om gaat. j En dat begint al bij de ultieme seventies samenstelling: beige stof en kunstleder in combinatie met een bruine lak, grote jongen als je het op een 991 durft te bestellen. Maar in 1978 was dit een prima combinatie, de optionele originele Fuchs velgen waren ook populair in die tijd.

Het beige interieur van deze Porsche 911 is in originele staat. Een lederen stuurwiel is samen met de Münster radio het enige wat is aangevinkt op de optielijst maar dat maakt deze SC zo heerlijk puur.

Tijd om die lekkere zescilinder aan het werk te zetten. De sleutel gaat om, de startmotor gaat een paar keer rond zoals dat zo typisch gaat bij Porsches van deze leeftijd. Alsof het bijna niet lukt het blok aan te slingeren en dan volgt tóch die kuchende roffel van de boxer. Eerst iets onrustig om dan langzaamaan rustiger te gaan lopen, zodat je weet dat je kan gaan rijden.

En rijden, dat doen deze auto’s zo lekker. Niet perfect, zeker niet. Maar er is iets aan het rijden van een jaren ’70 Porsche 911 dat moeilijk in woorden te vatten is. Het gevoel dat je met een soort oer-auto onderweg bent, die niks meer doet dan je ervan vraagt behalve gewoon rijden. En een glimlach op je gezicht toveren. In het begin heel voorzichtig, maar ook de vijfbak in deze 911 mist nooit een slag en dus vergeet je dat op een gegeven moment. Het blijft bijzonder dat je een auto van bijna 40 jaar oud zo op z’n donder kan geven, zonder dat die auto een krimp geeft.

Ook het sturen in een 911 van deze leeftijd blijft een plezier. Het naar huidige maatstaven dunne sportstuur dat toch heel precies doorgeeft wat er onder de voorwielen gebeurt. Datzelfde stuur dat al je input feilloos doorgeeft aan de voorwielen, waardoor je de 911 heel precies een bocht door kan mikken. Het geeft ongelooflijk veel voldoening. Gewoon omdat rijden met dit soort auto’s zo puur en basic autorijden is.

Deze 911 is origineel Duits geleverd. Het originele onderhoudsboekje zit er nog bij welke is afgestempeld bij de dealer toentertijd: Otto Glöcker in Frankfurt. Tevens is de Duitse Fahrzeugbrief aanwezig. De auto heeft AANTOONBAAR vanaf 1995 tot nu stil gestaan in een autocollectie hierdoor is deze auto zo prachtig geconserveerd.

.

Energielabel

Onbekend

KM stand48.138 km
Bouwjaar1978
BrandstofBenzine
TransmissieHandgeschakeld
Onderhoudsboekjesja
Kenteken
Datum deel 121 July 1978
Kleur
Aantal deuren2
BTW / marge regelingMarge

Auto Comes.

Hendrik Figeeweg 3B
2031BJ Haarlem

T: +31 (0)23 583 4748
E: chris@autocomes.nl

Technische specificaties

Aantal cillinders6
Cillinderinhoud2.994 cc
Aantal PK181 pk

Opties & Accessoires