Ferrari F430 Spider / 4.3 V8

House of Cars Haarlem kan er weer één aanbieden; een FERRARI! Wat voor auto’s je ook hebt en wat je ook ooit hebt gereden, het merk uit Maranello blijft toch een van de meest mythische krachten uitoefenen op iedere auto liefhebber en eigenlijk ook op de niet liefhebber.

Wat heb je nou ooit meer gedroomd en jezelf beloofd dan een echte Ferrari te bezitten. Het is in één woord: geweldig! Elke keer zoek je een reden om de auto te pakken. Elk ritje dat je in vijf minuten kan maken, doe je in een half uur. Even over de rondweg rijden richting het aquaduct. Beeld het je even in. Je nadert een tunnel. Gas los, twee keer terugschakelen en op het juiste moment vol het gas er op. Je voelt de 4,3 liter grote V8 zijn 489 paarden op de achterwielen leveren en de auto accelereert als een dolle. De naald van de toerenteller reikt naar zijn maximale aantal toeren van 8300 en je moet schakelen via de F1-transmissie. De bak schakelt ruw naar zijn drie, er volgt een flinke klap in je rug en de acceleratie zet voort. In de tunnel reikt de toerenteller naar de 8000 TPM en het geluid overdondert je. Het onweert in de tunnel. Je gaat er onderdoor en je moet remmen voor verkeer. Je wil maar 1 ding en dat is nog een keer. Net na die tunnel komt er een rotonde en die neem je volledig zodat je weer terug gaat. Je rijd zachtjes en je hoopt dat niemand voor je komt te zitten. Dat gebeurt niet en dus heb je vrij baan. Je rijd nog steeds rustig want je wil er vol gas doorheen. Je zet de bak in zijn twee, je wacht op het juiste moment. En dan is hij daar. Je stampt je rechtervoet naar beneden. Je hoort de motor werken, je voelt de cilinders beuken en je hoort een hard geluid uit de vier uitlaatpijpen komen. Het klinkt als muziek. Het klinkt als het meesterstuk van Andre Rieu gemixt met het hardste nummer van Metallica. Het is heel kinderachtig maar het verveeld nooit. Af en toe voel je best schuldig voor de wandelaars en de fietsers die in shell-shock toestand achterblijven en dan bedenk je je dat je huiswaarts moet gaan…

De F430 die wij aanbieden, wat een beleving. De prachtige blauwzilvere grigio kleur, gecombineerd met het cognacbruine interieur. Dit is alles waar je als klein jongentje of meisje van droomde. Je droomde en je vertelde jezelf dat je het ooit kon waarmaken. En als je dit kan waarmaken hebben wij hier een geweldige voor je.

Nieuw geleverd in zijn thuisland, in Bologna. In 2017 naar Nederland gehaald om onze wegen te verfraaien. In het geboorteland netjes bij de leverende en de bekende dealer Cronos in onderhoud geweest. Later bij Ferrari specialist Lorenzo Sportiva (D) en in 2018 in onderhoud geweest bij Kroymans. O.a. de bekende problemen met het E-diff opgelost. Alles natuurlijk aantoonbaar dmv facturen en documentatie.
Wij nodigen u graag uit bij ons in de showroom om u weer even dat kleine jongentje of meisje te voelen naast een echte Ferrari!

Kies je voor deze Ferrari houd er dan rekening mee dat je wanneer het weer goed is ieder weekend vroeg op staat. Op de zaterdag vroeg op zodat het lekker rustig is en er zorgeloos gereden kan worden over de mooie, kronkelende wegen die ons land rijk is.
Rijden zonder bestemming, rijden als ontspanning, rijden zoals wel allemaal eens vaker zouden moeten doen!

Energielabel G
KM stand39.580 km
Bouwjaar2005
BrandstofBenzine
TransmissieSemi-automaat
Onderhoudsboekjesja
KentekenPS242X
Datum deel 14 August 2005
KleurGrigio
Aantal deuren2
BTW / marge regelingMarge

Auto Comes.

Hendrik Figeeweg 3B
2031BJ Haarlem

T: +31 (0)23 583 4748
E: chris@autocomes.nl

Technische specificaties

Aantal cillinders8
Cillinderinhoud4.308 cc
Aantal PK485 pk

Opties & Accessoires

  • Alarm klasse 1(startblokkering)